Ποιοί είμαστε 2018-10-28T12:35:44+00:00

Χασάπικο

(Το μπαρ της Μαρικέυ)

Το Bar της Μαρικέϋ για τους μυημένους, λιτό, παραδοσιακό, με έμφαση στο λευκό και με τα τσιγκέλια στην είσοδο να καταξιώνουν το όνομα του (υπήρξε κρεοπωλείο για πολλά χρόνια). Λειτουργεί όλο σχεδόν το εικοσιτετράωρο. Από νωρίς το πρωί με καφέ, σάντουιτς και γλυκά μέχρι αργά τη νύχτα με ποτό, μουσική και χορό για όλα τα γούστα. Η Μαρικέϋ, ιδιοκτήτρια και ψυχή του bar, κατάφερε ν’ αλλάξει τις νύχτες της Οίας δημιουργώντας ένα φιλόξενο, ζωντανό χώρο.

Βρίσκεται στο κεντρικό σημείο της ΟΙΑΣ και τα χρόνια λειτουργίας του (‘Ίδρυση 1991) αποδεικνύουν πως το μοναδικό «αυθεντικό» bar του χωριού διανύει μια παρατεταμένη και έντονη εφηβεία! Το Χασάπικο αποτελεί ένα «διεθνές» σημείο συνάντησης για τους επισκέπτες αλλά και για τους μόνιμους κατοίκους της Οίας. Εδώ συναντάς εγχώριους και ξένους celebrities, fashion victims, μοντέρνους, κλασικούς, λάτρεις του ρετρό κι ό,τι άλλο φαντάζεσαι, αλλά κι όλους όσους δουλεύουν και κατοικούν στο χωριό.

Εδώ δίνουν τα ραντεβού τους, ανταλάσσουν τα νέα τους, πίνουν το ποτό τους πριν συνεχίσουν τη διασκέδαση τους αλλού ή απλώς καταλήγουν εκεί τη βραδιά τους. Είναι βέβαιο πως ό,τι ώρα και να πας, θα βρεις φίλους και γνωστούς, θα ενημερωθείς για την καθημερινότητα του χωριού, θα χαλαρώσεις και θα περάσεις πραγματικά καλά.

Γιατί το όμορφο βρίσκεται στα απλά πράγματα και το Χασάπικο προσφέρει την απλότητα του με γενναιοδωρία